Wednesday, December 30, 2009

cuti-cuti Malaysia menghabiskan duit mak bapak

love and huggies by goodgirlgee at Wednesday, December 30, 2009
Since esok sudah 2010,so hari ini saye ingin menghabiskan segala saki-baki peristiwa-peristiwa yang berlaku dalam 2009.eh tapi peristiwa yang berlaku dalam seminggu dua yang lalu,bukan yang berlaku since Januari.

Two weeks ago my family pergi holiday in MALACCA.we stayed at Garden City Apartment.quite a good place.places we visit were only MENARA TAMING SARI,TAMAN MINI MALAYSIA DAN MINI ASEAN and MAHKOTA PARADE cos hujan spoilt our journey.photos will speaks the rest...:D


1st day.


TAMAN MINI MALAYSIA & MINI ASEAN.if you are never been there you should go once.its great to discover our traditional local house from each state in Malaysia.cuma penat nak turun naik setiap rumah tu.kalau kamu berjaya boleh turun jugak la 1/2 kilo berat kamu.bahaha.




perlu ber'gediks' dahulu sebelum masuk.camera testing.



~Khairie dan Uyu~


ha,ni tangga Rumah Sarawak.unik bukan?kalau jatuh memang la macam nangka busuk.


ini Rumah Melaka.hanya rumah ini sahaja yg di snap.bahaha biased.dan hanya Rumah Melaka sahaja yg mempunyai tangga batu,rumah lain semua tangga kayu.wah,sngt moden.i x naik pon rumah ni.


ini Rumah Negeri Sembilan.some of you may know kenapa i macam overexcited kat sini.muahahaha.



lagi depan Rumah Negeri Sembilan tapi tukar model.




ini entah aksi hape didepan Rumah Selangor.Rumah Selangor ada cendawan besar eh?

masa ni Zaid tengah mengamuk nak naik kereta kuda tapi mama dan kakaknya sempat lagi berposing.bahaha.Cik Pah and Iera.(baju pon sama kotak-kotak)




i suka gambar ni bukan sebab i perasan cantik kat depan bendera-bendera ni tapi sebab,eh bendera N9 sebelah bendera Kelantan?apa simbolik mereka letak bendera-bendera ni bersebelahan?muahahhaha..lu pikir la sendiri!

hanya mampu bergaya di kedai orang kerana tidak mampu nak bershopping.tsk tsk tsk.*gambar xclear sila salahkan videocam abah i*


Malamnya pergi makan seafood di apa ntah nama kedainya dah lupa.kedainya tepi laut sangat best.gambar juga hanya sedikit sebab bila semua dah lapar kamera tolak tepi.

lauk semua pilih sendiri pastu nanti bawak pergi depan cakap nak masak apa.semua lauk besar-besar.sangat best but still one thumb up sahaja.hahaha.


2nd day-last day.hujan sangat lebat so hanya sempat pergi 2 tempat sahaja.mood holiday semua hilang bersama air hujan.sigh benci.






final checking before check out.
wah,berjaya menutup perut buncit,hahahaha!sebab sudah lama tidak naik benda alah ini so semua orang pon mahu naik juga.x percaya?


kan kan saya sudah cakap.sangat jakun.hahahhaha.






MENARA TAMING SARI.orang yang ambil gambar ini x naik.okay aku la tu yang ambil gambar ini.since pengalaman 'membunuh' naik space shot di GH aku memang trauma nak naik game2 yang 'naik ke langit'.oh tidak cukup sekali.sangat tinggi bukan?okay kamu tidak takut tinggi boleh naik.masa ni tengah hujan so dari atas pon pemandangan tidak clear sngt.satu lagi sebab kenapa aku tidak mahu naik...







beratur adalah sangat panjang.beratur dekat setengah jam,naik atas cuma 10minit je okay.wtf.mereka ini sangat gigih beratur.hhahaha.



Gemok pon naik tau.gemok xtakut pon xnangis pon.woh clap2 utk gemok.kalah i dgn gemok.


then sebab hujan dah lebat gila pergi shopping dulu dan cari tempat berteduh dalam Muzium.lama gila duduk dalam Muzium nak tunggu hujan reda.so mari kembali ke sekolah eh ke Muzium utk belajar Sejarah.
ini duit zaman dulu.ada pelbagai warna bentuk dan saiz juga berbeza.lebih kurang juga dgn duit syiling zaman sekarang.saiz berbeza mengikut nilai.sekian terima kasih.


tentera di zaman british.


ini sahaja gambar-gambar di Muzium,gambar lain sangat gelap kerana snap pakai handset murah.


last picture.tengok kami memang meredah hujan.2 orang itu adalah my sista and cousin berlari cari tempat berteduh.hahaha.


woh sangat gigih mengupload gambar.agak-agak HZ gigih cam i x upload gambar2 dlm blog beliau?muahahaha.


3places in 2days adalah tidak berbaloi-baloi langsung.Melaka memang best cuma time aku pergi je kot x best kerana hujan.okay boleh pergi lagi tahun hadapan.bye 2009.eh..bye.


p/s:cara senang menghabiskan duit mak bapak adalah pergi bercuti.dapat makan dan beli apa sahaja yang kamu mahu.hahahha.

2 heart said:

fieracomey on December 31, 2009 at 7:36 PM said...

aku g mlake ritu sari je...best gak...x nek beca ke?

goodgirlgee on January 1, 2010 at 1:52 AM said...

xsempat weh,bnyok tmpat nk g,tp sbb ujan xjd..rugi!

 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei