Friday, November 27, 2009

aidiladha a.k.a rayahaji

love and huggies by goodgirlgee at Friday, November 27, 2009 0 heart said
Sungguh semangat lagi penuh emosi dan tenaga nak update blog.walaupun banyak drama best tengah layan kat tv,tetaplah aku nk update blog.utk kamu kamu jua..bahaha budget ade orang nak bace je blog busuk lg sampah neh.apa yang saye buat di hari raye aidiladha tahun ni..

1-bangun pagi terus g semayang raye,eh ceyh x la..bangun terus g mandi.xnak berebut shower.
2-iron baju.pakai baju.pakai tudung.pakai eh xkan la semua ni pon nak cakap,ah malaslah!
3-pergi semayang raya dah siap pergi rumah nenek dan makcik kejap.
4-makan.makan.makan dan makan lagi.
5-ni paling best pergi tengok en.lembu kena sembelih.xsampai hati(sebenarnye cuak dgn darah)tngk beliau kena sembelih.babai en.lembu,tunggu saye kat syurga..eceh!
6-melapah daging lembu krja orang lelaki,kerja orang perempuan kat dapur.aku tolong ape-ape yg patut.eh tak,maksud aku aku tolong jaga budak-budak kat luar.hahaha..dasar pemalas.


suasana di MASJID KG KEDAI TANJONG.xbanyak kereta tanda orang xramai balik.
*orang tengah sembahyang masa ni.orang yg ambik gmbar ni tak sembahyang.hahaha.*

gossip guys di pagi raye.




makcik-makcikku yg buat korban
*sue dan cik pah*

cik:yang penting ulam-ulam ni ha!(padahal nak show off cincin beliau yg banyak tu.haha)

MANANYA EN.LEMBU?

tadaaaa..ni ha en.lembunya.besau kan?dia ni macam baik je.xdelah nk mengamukmenggeleparmeroyan sangat lepas direbahkan.kamu memang baek la..

ragutan terakhir sebelum nyawa beliau pulak kena ragut.
*gambar bnyak lg tapi mlas nk upload*

gambar en.lembu direbahkan dan di sembelih xde sbb tuan blog dah cuak dia cuma tngok dr jarak 5kilometer,ok tak.tipu je.dia tngok agak jauh tambah dgn kalut xsempat snap gambar.

xmakan pon semua masakan yg berasaskan daging en.lembu neh sbb dah tngk beliau kena sembelih secara live dah lari selera aku.


P/s:nak buat ucapan;salam aidil zafuan,eh aidiladha utk semua.apa jua pengorbanan kita moga kita lakukan dgn ikhlas dan moga diterima olehNya.sekian terima kaseh.

Thursday, November 26, 2009

new moon

love and huggies by goodgirlgee at Thursday, November 26, 2009 3 heart said
26november2009.new moon release kat Malaysia hari ni weh.seminggu selepas release kat US.unfortunaely i cant watch the movie straight from cinema.kat kelantan ni kat ceruk mana la aku nak g godek cari GSC atau TGV.sumpah xda.sumpah rasa macam nak meroyan sbb nak tngk.tahap addict ke hape xtau la aku neh.haish.dari tadi-tadi lagi duk dgr 'two is better than one' sampai nak habis bateri hp sambung lagi sampai esok xnak tutup.lagu tibto tu ost new moon.hari-hari duk dengar lagu neh.aku xbosan lagu ni yg bosan dengan aku.haha.seriously i'm fall in love with the movie~bella and obviously la kan edward!.kalau ade yg xtau new moon tu ape,hantu ke planet baru ke jadah ape nah tengok gambar ni hah.
*credit to en.google.kamu mmg baek*

nak sambung meroyan.dah bye.


doa:hara-harap dia tayang sebulan,sempat la balik shah alam nt bulan doblas.

Tuesday, November 24, 2009

gemok belajar mengira

love and huggies by goodgirlgee at Tuesday, November 24, 2009 2 heart said
Gemok adelah obsesi aku.aku pulak nitemare gemok.tiap kali aku tngk gemok msti nk g peluk dia.gemok plak tiap kali tngk aku msti lari g kat mama dia pastu jerit2.aku slalu cakap kat gemok "ary gemok".gemok plak slalu ckap kat aku "padan muka".aku pon xtau ape yang padan muka.haha.malas nk cerita panjang tngok je la video gemokgedikgorgeous belajar mengira bersama cikgu beliau.
video
*suare kuat dan kasar-cikgu a.k.a mama*
*suare perlahan dan lembut-ary a.k.a gemok*



gemokgedikgorgeous= arysha hadhirah ermizal sha!
umur gemok adelah 2tahun3bulan.

Monday, November 23, 2009

sakit gigi gigi sakit

love and huggies by goodgirlgee at Monday, November 23, 2009 2 heart said
Sakit gigi.sungguh la tidak suke dgn sakit ini sebab kalau dah sakit gigi macam semua benda pon xnak buat macam semua makanan pon nampak xsedap macam nak bercakap pon malas gila.contoh paling bagus walau macam mane sedap sekalipun masak lemak ketam atau ikan pari bakar atau ikan keli goreng tempoyak yang mak kau masak,tetaplah kau akan pandang je lauk pauk yg sedap tahap xhengat tu dgn pandangan kosong.kalau macam aku yg suke bercakap ni plak,selalu cakap macam xnak berhenti smpai aku dh pengsan terbongkang atas katil,aku msti macam diam je.even nk jawab 'hmm' bila umi abah panggil pon aku mls sbb nt affect kat gigi yg sakit.macam nak duduk je diam-diam x buat ape-ape.
dh rase sakit neh 2hari lepas lg,tp mse tu xsakit sngt,so buat bodoh je,tp smalam macam dh melarat and bangun this morning it become worsen x sanggup nak tanggung lg,petang td pergi la jgk jumpa dentist.aku kalau bab2 dentist neh seram skit.takut weh dgn mesin-mesin besi yg bunyi macam seriau gile.before g dentist tu umi dah cakap msti nak tumbuh gigi bongsu and she's rite.doc tu pom ckap benda same.dia cume check kejap pastu suruh amek ubat.aku tunggu sikit punyer lama dekat setengah jam dia check aku xsampai 5minit pon.wth.buang emas aku je.dah sekarang rutin aku kena makan ubat la plak.kalau x encik gigi msti nak sakit-sakit.heh benci betul.


ubat-ubatan yg colourful utk menarik perhatian aku.sila habiskan mereka.
*pink-antibiotik*ijau-septilin(gusi)*merahkuning-painkiller*ubat kumur*




kenapa dah besau gajah camni baru nak tumbuh gigi bongsu.xleh tunggu tua dah beruban ke nak tumbuh.baru best sikit di saat gigi-gigi lain dah xde,kau baru nak nek kan.sabau je la.


P/s:sakit adelah salah satu cara Allah mengampunkan dosa kita.bila kita sakit dan bersabar serta tidak merungut maka Allah akan mengampunkan dosa-dosa kecil.so kalau sakit duduk je diam-diam kat umah.kalau nk merungut pun buat cam aku neh merungut dlm blog je.erk camni xpe kot.

Sunday, November 22, 2009

eliza vs hafiz..siape mereka?

love and huggies by goodgirlgee at Sunday, November 22, 2009 2 heart said
Hari-hari yg bosan di rumah.tibe-tibe jd sngt rajin nk update blog.macam nk berblogging je setiap minit..haha!this entry is special 4 my deary si comel,ELIZA.dia suruh aku wat special entry 4 her kalau dia jd follower aku,nah amek la mu,aku dh buat special entry utk mu..tp kena share with hafiz,hahaha!who's hafiz?my bf?fiance?brother?jiran sebelah rumah?oh no!he's not anyone to me..but if u listen to fly fm everynite~monday to friday u know who is HAFIZ HATIM.he's really a 'crazy' announcer.together with Basil they really make me laugh eveynite hahhaha.another thing yg buat aku really really loike him adelah..jeng..jeng..jeng,he's also



yeah! a big fan of CHELSEA!we're in the same team okeh..oh,kalau kamu
xtau,mreka sdng mndahului liga.


so what with that?oh,thats not the story.the thing yg aku nk ckap is..ehem,mukadimah dulu.pernah x korang macam minat,eh minat ke orang pnggil?aku pnggil suke je..xnak ngaku minat,hahha!ok smbung,suke kat artis ke,footballer ke,ahli politik ke,or sape2 je la dlm dunia 'glamour' pastu selame ni korang selalu harap dpt jumpe dorang or sembang2 ngn dorang or at least ckp kat tepon pon dh ckup baek.pernah x?pernah x?eleh jgn tipu,aku tau pernah kan..sbb aku pon same je,hahha!all this time,aku slalu nk try call fly cos nk ckp ngn Hafiz,tp xcukup brani atau lebih tepat alasannye sayang kredit.hahahah!but today,i did it!talking on the phone with hafiz is like he's my bff.cakap mcm ko dh kenal aku 10thun kan Hafiz.hahha!seriously i'm so xcited.sangt rugi xde kat sane.its happend because of my luvly sista.she attend the radiofest kt stadium shah alam,call me and said she's straighly in front of Hafiz and then passed the phone to him.xcaye weh xcaye.we talked about 5minutes then pastu aku terus pengsan,eh ceyh xla tipu je.tenkiusista.saye sayang kamu..sambung teruja.terkesima.



kalau korang xkenal siape itu HAFIZ HATIM,he's one of FLY FM annoucer,here he is..

inilah beliau.ramai xkenal sbb beliau bkan artis,but radio annoucer.
thanx Hafiz sudi ckap ngan i yg ckap pom mnjerit-jerit sbb xdgr bising sngt.haha.
*gambar curik kat facebook*




hoho.sikit je aku ckap pasal Elisz,padahal td ckap special entry utk beliau.hahhaha.tq dear jd follower aku walaupun sebenarnya aku jugak yg paksa hahahaha.do come to my blog slaluh okeh.



hah amek ni gambar Elisz plak.comei kan comei kan..*memuji dgn serius*
*gambar ini jugak curik kat facebook*


P/s: Eliza dan Hafiz xde kaitan langsung.mereka tidak mengenali antra satu sama laen.bukan pasangan kekasih bukan jua adik beradik.harap maklum.

'bachelor party' yang tak jadi..

love and huggies by goodgirlgee at Sunday, November 22, 2009 0 heart said
Morning world!wah,hari ni bngun awal..pas subuh dh xleh lelap,so marilah kite mengupdate blog..hujan masih turun dgn penuh gigih,pasni nk sambung tido..hahha!oh,actually nak story about what i did yesterday,may be a bit late cos waiting for pictures from cik Farah,tp biar ah,nk update gak..bachelor party?yahh,yesterday i, i mean with my other hot buddies arranged a 'bachelor party',konon-konon la kan 'bachelor party' for our good friends that will be a bride soon.ingat nk surprisekan beliau sbb beliau xtau pom about that party..x,dia tau aku ajak dia kuar,tp xtau about what we had plan for her.sadly she cannot make it sbb bz nk wat hantaran la,cari cincin la dan sgale bagai la.orang dh nak kawen kan biaselah bz.owh,sedih seyh!habes rosak plan i..tsk tsk.walaupun Aghah(bride-to-be) xdatang,totaplah kami2 yg ade ni enjoy..ni sape yg nk kawen neh ha?dah ah,mlas nk citer dah,nt panjang plak aku kutuk si Aghah..eh xlah,nt sedih plak.layan je la gmbar2 neh..

chamwhoring beramai2 adelah satu kewajipan,apesal gambar xclear weh.


ngutuk Aghah sebb xdatang..ceyh x la..gossip gurl,biaselah wat ape lg.haha.




ni tukang gempak okeh.kau cari la sndirik mane muke kau.Aghah mane?



Hah,ni lah Aghah.bride-to-be within 2weeks.yg pakai tudung kuning 2 Aghah.sebelah
beliau bukan.haha.mentanglah entry ni mcm ckap psal dia,tetibe gambar dia plak yg
besau.gmbar kitorang kecik je..hampeh!



p/s Aghah:even though u didnt show up,but i x marah kat u okeyh!ngeeee~
sile salahkan kamera cik Farah utk gambar yg tak clear.



nak g tido.dah bye.

jangan ikut aku..

love and huggies by goodgirlgee at Sunday, November 22, 2009 3 heart said
Tadi tngh sedap-sedap berconference dgn buddies-buddies yg hot kat ym,tibe-tibe Fiera,eh x sebenarnya aku,ckap psal blog.okeh mmg aku ckap pasal blog dulu.baru buat blog dh kecoh hahah.pastu semua orang pom mula cakap pasal blog kau aku pastu suruh tambah-tambah blog kau aku pastu suruh ikut-ikut blog kau aku pastu suruh komen-komen blog kau aku pastu suruh selalu-selalu dtang blog kau aku..weh sudah,penatlah!sebenarnya aku nk cakap aku suruh,eh bkan suruh je,pakse siap dorang jd follower..hahaha!blh plak pakse-pakse orang jd follower.padahal blog macam ntah hape-hape busuk lagi buruk gile.tau xde orang nk follow,xyah follow..haha!dorang ni pom sbb aku paksa je pastu siap ugut-ugut lg xnak kawan dh kalau x follow(yg ni tipu je).


p/s:tq fiera,chaied and yana..hahaha!aku xpaksa kan?korang ikhlas kan?bahaha..

Friday, November 20, 2009

welcome to writing world

love and huggies by goodgirlgee at Friday, November 20, 2009 0 heart said
excited.teruja.semangat.eh,excited dgn semangt tu bkan same ke?ah xpe abaikan.thats what i feel now!woho,saye juge sdh ade blog..yeay!!dh lame jd silent reader to others blog,now i have my own!teruja weh teruja.xabes2 teruja..so many things to write actually,but i think no need to rush,rite..just nk welcome diri sndri jek ke dunia blog ni ha,hahah!lepas ni kena la merajinkan tangan utk singgah meroyan di sini,hak2!oh,kalu u all rajen,singgah-singgah la slaluh okeh,walaupun x de cekodok dan teh o nk hidang,datang je la!ini jer for starting..dah bye!
 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei