Sunday, December 26, 2010

kerjaya saya,masa depan saya di tangan saya

love and huggies by goodgirlgee at Sunday, December 26, 2010
Perghh..tajuk entry memang rasa nak sepak je.kerja pun belum lagi dah kerjaya saya masa depan saya bagai.eh tapi itu adalah nama program yang aku berhempas-pulas laksanakan dalam masa 2minggu neh.sebab tu ah lesap jap selama 2minggu,xsempat oh nak jenguk belog.cuma aku tukar nama dia ke melayu je,nama original 'My Career My Future' dan tambah ayat sendiri di belakang,muahaha.program ni macam training untuk soft skill dan communication.kira nanti bila dah dapat interview untuk kerja di masa depan tidaklah aku tergagap-gagap atau merepek-meraban sesuka hati untuk jawab soalan interviewer.

Program ni lebih kurang macam training la untuk upgrade soft skill dan communication mereka-mereka yang susah dapat kerja atau mereka-mereka yang baru habis belajar dan terkial-kial cari kerja macam aku neh.sepatutnya 8minggu,tp sebab dia dah call aku lambat so dapat join untuk 2minggu terakhir jelah,dah miss 6minggu pertama,sebab tu ah jadi express gila.nak catch-up 6minggu yang miss tuh.apa yang best pasal program ni adalah dia sediakan tempat penginapan,bagi makan free,dapat sijil yang kononnya kalau aku pergi mintak kerja lepas ni tunjukkan sijil ni konfirm dapat kerja,ada hari graduasi ala-ala dah habis belajar degree 2tahun padahal training 2minggu je dan paling best sekali nanti organizer akan arrangekan interview utk peserta dengan company-company kat Malaysia ni sampai peserta tu dapat kerja dan paling paling paling best sekali dapta elaun.dapat ELAUN,tahu!

Tapi untuk dapat semua di atas tuh mestilah ada pengorbanan yg perlu di buat.ingat aku tak reti berkorban ke,penat gila tau tak 2minggu non-stop kelas dari pukul 8.30 pagi sampai 10malam.memang pack gila jadual.break pun sekejap-sekejap je memang semput aku nak mengikutnya.setiap hari 7hari seminggu 15 hari 2minggu.memang dedikasi gila ah aku,kalau xdapat interview dengan kerja gak pasni tak tahu la.



Aku rasa program ni agak bergunalah jugak untuk aku.aku dah tahu macam mana nak handle interview nanti,nak cakap apa nak behave macam mana,nak respon macam mana.tahap konfiden pun macam dah up sikit,eceh!better ah daripada dulu macam haram benci aku asal cakap omputih je buat presentation kat depan orang ramai je mesti tahap konfiden aku takat-takat buku lali je,sekarang dah up sikit ke peha,muahaha.gila banding macam tuh!

Kelas walaupun penuh sampai malam tapi aktiviti dia memang best.semua orang boleh tunjuk bakat.kitorang menyanyi,berlakon,menari,aerobik,present secara berkumpulan dan macam-macam lagi.memang best,tak boring.kumpulan aku memang sporting dan best dapat kenal dengan diorang semua!trainer pun memang terbaeeekkkkkk!


ahli Kelab Sejarah.eh bukan,class members.semua orang gembira!



dan berjaya menukar nama,muahaha!cuba teka nama aku g-g ke nurul?
bahahaha poyo,its g-g.macam comel je orang panggil aku gg.:p


the whole class name.


very sporting and awesome trainer~Miss Sheila.sangat baik!


hari terakhir kitorang main game feedback to your friends.lekat kertas atas belakang lepas tu nanti kawan-kawan akan komen pasal diri aku.tapi positif komen je.look what i've got!

aku cute?
aku preaty?*suppose pretty*
aku daring?

muahahahhaha korang memang lawaklah!


kekekekke..ni pun aktiviti gedik hari last.dah tak ada aktiviti sangat jadi mari
habiskan dakwat marker!


harap lepas ni adalah panggilan intrview untuk aku.dah berkobar-kobar nak pergi apply ilmu yang belajar kat program ni neh.kekekekeke.



1 heart said:

chaied on January 2, 2011 at 3:40 AM said...

KOREA?
bleh..tlg support..
haha~

 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei