Monday, November 23, 2009

sakit gigi gigi sakit

love and huggies by goodgirlgee at Monday, November 23, 2009
Sakit gigi.sungguh la tidak suke dgn sakit ini sebab kalau dah sakit gigi macam semua benda pon xnak buat macam semua makanan pon nampak xsedap macam nak bercakap pon malas gila.contoh paling bagus walau macam mane sedap sekalipun masak lemak ketam atau ikan pari bakar atau ikan keli goreng tempoyak yang mak kau masak,tetaplah kau akan pandang je lauk pauk yg sedap tahap xhengat tu dgn pandangan kosong.kalau macam aku yg suke bercakap ni plak,selalu cakap macam xnak berhenti smpai aku dh pengsan terbongkang atas katil,aku msti macam diam je.even nk jawab 'hmm' bila umi abah panggil pon aku mls sbb nt affect kat gigi yg sakit.macam nak duduk je diam-diam x buat ape-ape.
dh rase sakit neh 2hari lepas lg,tp mse tu xsakit sngt,so buat bodoh je,tp smalam macam dh melarat and bangun this morning it become worsen x sanggup nak tanggung lg,petang td pergi la jgk jumpa dentist.aku kalau bab2 dentist neh seram skit.takut weh dgn mesin-mesin besi yg bunyi macam seriau gile.before g dentist tu umi dah cakap msti nak tumbuh gigi bongsu and she's rite.doc tu pom ckap benda same.dia cume check kejap pastu suruh amek ubat.aku tunggu sikit punyer lama dekat setengah jam dia check aku xsampai 5minit pon.wth.buang emas aku je.dah sekarang rutin aku kena makan ubat la plak.kalau x encik gigi msti nak sakit-sakit.heh benci betul.


ubat-ubatan yg colourful utk menarik perhatian aku.sila habiskan mereka.
*pink-antibiotik*ijau-septilin(gusi)*merahkuning-painkiller*ubat kumur*




kenapa dah besau gajah camni baru nak tumbuh gigi bongsu.xleh tunggu tua dah beruban ke nak tumbuh.baru best sikit di saat gigi-gigi lain dah xde,kau baru nak nek kan.sabau je la.


P/s:sakit adelah salah satu cara Allah mengampunkan dosa kita.bila kita sakit dan bersabar serta tidak merungut maka Allah akan mengampunkan dosa-dosa kecil.so kalau sakit duduk je diam-diam kat umah.kalau nk merungut pun buat cam aku neh merungut dlm blog je.erk camni xpe kot.

2 heart said:

Arabelle on November 24, 2009 at 10:18 PM said...

adek ajie.aku ni kak efy. ni link blog aku.

http://myecstasy-arabelle.blogspot.com/

goodgirlgee on November 24, 2009 at 10:45 PM said...

tq lalink!nt aku link ke blog mu..

 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei