Tuesday, April 30, 2013

goodbye,Etiqa!

love and huggies by goodgirlgee at Tuesday, April 30, 2013
To be honest,i'm scared.i dont know the future,where it will bring me but i still want to grab this opportunity.the opportunity that i've been waiting since almost 2 years ago.no matter how scared and nervous i am,i still want to try.i would rather be regret later,after i try instead of regret it later,still there seating in the same position in the same place that i really wanna leave.

Dengan begitu sahaja,aku kuatkan semangat dan serahkan resign letter pada bos yang sudah banyak membantu aku.bos yang telah memberi aku peluang menimba ilmu dan pengalaman di 3rd Party Claims.rasa lega tapi dalam masa yang sama terselit juga rasa sedih.

2 tahun mungkin bukan masa yang lama bagi sesetengah orang tapi ia masa yang cukup lama bagi aku.banyak pengalaman dan kenangan yang aku timba-suka dan duka tawa dan tangis.semuanya di sana.aku adalah contract staff paling lama di 3rd Party.

Daripada kerja cari file dibahagian belakang-buat register-payment-buat TPUL hinggalah ke kerja yang selayak dengan position yang aku pegang,semua aku rasa.dan semua itu bukanlah mudah.dalam masa 2 tahun ni jugak,5 kali tukar tempat.dari bahagian hadapan ke belakang dan kemudian barulah kembali ke barisan hadapana,hahahaha.dari hanya kenal Izati dan Aniza hinggalah tiba-tiba ada family dengan aku sebagai mak,eh dah kenapa?hinggalah menjadi close dengan budak-budak 3rd Party Claims.dulu aku ingat kitorang takkan jadi rapat tapi tak sangka semuanya berubah hanya dalam masa setahun.

Tapi kerana tekanan kerja buat claims itu sendiri dan beberapa orang sekeliling yang membuatkan aku selalu menangis dan sukar bertahan dan mestilah kerana perkataan CONTRACT itu sendiri membuatkan aku tekad untuk keluar dari Etiqa.lebih banyak yang pahit daripada manis jadi baiklah aku pergi sahaja.hewhewhewhew....

So,last Friday jadilah hari terakhir aku di 3rd Party Claim Etiqa.dalam masa 2 minggu notis memang tak ada sesiapa Exec yang tahu kecuali bos dan kawan-kawan jelah dan of courselah anak-anak aku.hanya hari last tu je semua orang tahu,few of them ada yang terkejut.wah menjadi surprise aku,bahahaha!sebenarnya macam tak nak bagitahu sesiapa,i feel like leaving quietly tapi bila fikir balik macam tak elok buat macam tu,dorang dah banyak tolong aku jadi aku kena berterima kasih.tapi tak sempat lagi aku bagitahu macam semua orang dah tahu,aku just macam bagitahu Ahmad dengan En.Jimmy je itu pun macam bergurau sebab Ahmad mmg tak percaya,dia ingat aku gurau.

Hari Jumaat tu memang aku tak angkat telefon langsung,aku cuba siapkan semua kerja yang dah separuh jalan dan setelkn apa yang sempat.clearkan meja dan delete apa yang tak patut dalam PC,hahahaha.banyak jugak benda aku simpan dlm PC sebab tu lembab gila PC,hahaha.sampai ke petang aku memang okay dan berlagak macam tak ada apa-apa yang berlaku sampailah dekat-dekat nak balik tiba-tiba sampai bunga.memang terkejut habis!its from 3rd Party girls-Nisa,Ika,Dila dengan Shira.dan dan semua orang nak bahan daripada Syihaab,pokcik tu tak mungkinlah nk bagi aku apa-apa.

And it start there.mulalah aku nak menangis dan buat drama kat situ.bos pulak panggil lepas tu,nak membebel bagi amanat buat kali terakhirlah tuh.selamba je aku menangis depan bos,damn 2 kali hokeyh menangis depan bos.dulu pernah sekali,crybaby gila!Bila dah setel semua tiba-tiba Kak Ina pulak suruh aku tunggu dia,entah dia nak pergi mana.dahlah pergi kecoh dengan semua orang aku dah hari last.haihhh la ahli sihir,sampai hari last aku pun nak cari pasal lagi.lama jugak tunggu dia sedangkan kitorang sefamily nak pergi Mids sebab aku dh janji dengan the kids nk belanja dorang makan for the last time as Claims Exec.sekali Kak Ina dengan Kak Nor kembali dengan bear Hello Kitty di tangan.what?another surprise!okay macam mana nak bawak balik bunga dan bear naik U80?patutlah dorang beria sangat suruh aku drive tapi aku malas nak bersesak-sesak dlm jem pagi tu.

Then the highlight come,hahahahahaha.sebab dah lambat nak keluar so gesa-gesa salam semua orang.dah berhenti menangis masa tu dan masih okay masa salam semua tapi bila sampai turn Nisa tak tahu siapa yang menangis dulu,makcik tu yang tak boleh orang pegang dia sebab dia sangat penggeli peluk aku dengan sangat erat.gila rasa macam jejak kasih pun ada dengan semua orang duk tengok.macam takkan jumpa lagi dah lepas ni.kesian Nisa,mesti dia akan rindu aku.hahahaha.daripada dah berhenti menangis,menangis balik dengan beria-ianya.haihh!i never thought leaving was so hard.i shouldnt be so close to them.


Habis salam dengan semua orang dan sesi bergambar maka berlalulah aku dari 3rd Party Claims,pandang belakang buat kali terakhir macam dalam drama,bahahaha.then rush pulak pergi Mids dengan the kids sebab dah nak pukul 6.sampai Mids bergaduh pulak nak makan apa,mentanglah mak nak belanjakan anak-anak kemain lagi ha tikam mak-nak Kenny Rogerslah itulah inilah tak nak McDonald dengan KFClah,hamboih!tapi last-last sebab aku dah niat nak belanja dorang Pizza Hut maka terpaksalah dorang setuju,hahahaha padan muka!



Masuk je dalam Pizza,Yan pergi cari Hairul.Sue duduk kejap lepas tu pergi gayut dengan Joe,tinggal aku dengan Niza.masa tu memang aku tak suspect apa-apa.kejap lepas tu si Ika pulak call tanya aku kat mana then tiba-tiba dia pun appear depan mata,ceh kalau aku tahu dia nak sibuk jugak aku cakap aku kat Dubu-Dubu,agagagaga.dah agak lama siap dah order bagai barulah dorang datang with another surprise!gosh why so many surprises and gift?rupanya dorang pergi beli hadiah,patutlah lama.another bear!tapi the kiddos punya lagi comel dari ahli sihir punya,hahahahahaha.makan-makan dan sembang-sembang dan bergambar dan bla bla bla bla kemudian mari kita balik.tapi macam mana nak naik bas dengan semua hadiah yang besar-besar tuh?lalu pujuk Sue untuk hantar balik tapi makcik tuh siap kenakan syarat,fine baiklah setakat duit minyak takde hallah daripada aku nak memunggah semua hadiah tu naik bas.

Sampai Shah Alam around 9 lebih kot,then salam with both of Niza and Sue and let them go.unbelievable aku tak menangis walaupun suara dah crack masa salam dengan Niza sebab dia paling lama bertahan dengan aku.dia paling banyak layan perangai entah apa-apa aku.dia paling senior dalam kalangan contract staff.jadi memang rasa susah nak lepaskan dia.

So,everything ends there.the 2 years i've been thru finally come to a stop.i will keep the memories deep in my heart and remember them.


 last lunch with 3rd Party girls~Nisa,Dila and Shiro.Ika ambik gambar.


 Maybank note book-Kak Maria.

 flower-Nisa,Ika,Shira and Dila.


 Hello Kitty bear-Kak Ina and Kak Nor.

 bear and goody bag-the kids~Niza,Yan and Sue.


 farewell gifts~thanks everyone!

 gonna miss them.or not?:p

 Cikgu!Kak Maria dan Kak Zue.

 what a surprise!one of the reason i really wanna leave was at the left,hahahaha!

Kak Ina,Kak Nor and Michelle.

 dont know when i've been close to them~Nisa,Dila,Ika and Shiro.


 office~will i miss this?

 Ika gedik suka cari pasal dengan aku.you gonna miss me,girl!:p


 work station and partner-Dila.last day barulah kemas meja aku.

 Pizza pasta.sedap lagi yang aku buat kalau carbonara tuh.kering je,heh!


 our family!i'm gonna miss them.hope they wont forget me.


 Yan and akak.

 gemox and baby.




 thanks kids for the surprise!(:



special appearance,Hairul.hahahaha
lakibini ni memang suka selca,layankan jelah.

Sooooooooooooooooo,thank you Etiqa and 3rd Party Claims for everything.lets keep in touch.i will work hard in new place.please dont forget me everyone!

bye.*pergi toilet dan menangis*okay tipu.serious,bye.

1 heart said:

Aina Shaidi on July 18, 2016 at 2:20 PM said...

Hi kak. Assalamualaikum. Nak tanya kalau dapat offer Exceutive Financial Couuncelor patut ke pergi? Permanant position. Pun sama dari Etiqa Maybank. Kak.. Kalau dapat bantu saya, boleh whatsapp saya di 010-6658929. Saya Aina, sekarang bekerja Exec Finance (bahagian claim jugak - travel & expenses) nak sangat nasihat akak. Thanks ya kak :)

 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei