Monday, March 14, 2011

am I lucky or because I am brilliant?

love and huggies by goodgirlgee at Monday, March 14, 2011
Aku pun tak tahu sama ada aku bernasib baik atau memang aku bijak pergi google dulu sesebuah company sebelum pergi interview.mungkin aku sangat desperate untuk dapatkan kerja sekarang maka aku bantai je semua.

Sebenarnya to tell the truth,aku macam tak berapa percaya sangat dengan iklan kerja kosong dekat surat khabar.selalu aku apply kerja melalui internet tapi sumpah susah dapat feedback melalui internet so sebab dah desperate sangat maka aku try ah jugak dekat surat khabar.macam tak percaya aku beli surat khabar.auuuuuu!selalu aku baca online je tapi sekarang dah lama tak baca.muahaha.dah ah tu,surat khabar omputih pulak.muahahahahha.okay sambung.dah beli surat khabar memang aku dgn bersungguh-sungguh ah cari vacancy yang mcam sesuai dgn aku.dah macam dalam drama pulak aku duk menanda-nanda surat khabar tuh vacancy mana yg sesuai.

Akhirnya,tengok satu iklan neh.vacancy untuk position admin executive.dia provide sekali benefit dgn gaji.agak best.maka aku cuba call.nama company TITAN BENCHMARK SDN BHD.aku macam woh macam best je nama company pastu dekat PJ pulak lagi ah teruja.pastu masa aku call dia punya layanan sangat baik macam excited neh ada orang mintak kerja.then buat appointment utk interview.lepas call tuh terus aku google pasal company neh.yelah konon-konon nak pergi interview mestilah well prepared.sekali tak ada pun official website pasal this company dan fortunately benda lain pulak yang keluar.komen-komen pasal penipuan company ni.aku dah tak sedap hati.terus discuss dengan kakak aku.dia pun pergi google jugak dan cakap dgn aku tak payahlah pergi.memang agak obviouslah.sekalipun kau bukan company besar,takkanlah tak ada official website pasal kau punya company.kalau pun tak ada dan kau punya company yg elok-elok asal pulak keluar berita-berita negatif.appointment tu supposednya hari ni pukul 2 tapi aku tak pergi pun.muahahahaahaha.

Dan hari ni jugak aku call another company yang iklan lebih kurang sama dengan company kat atas ni tapi dia punya gaji state nampak realistic sikit.yang company Titan tadi memang stok menipu ah Admin Exec baru masuk blh offer gaji rm 2300-rm3000 dan aku pun dah berpinau mata terus pergi call.agak bodoh la di situ.kekekekke.then aku pun trylah jugak call this company.sambutannya pun lumayan jugak.macam sangat teruja ada orang call nak mintak kerja.position aku mintak pun sama,Executive.appointmennya esok.tapi company ni jauh sikit,kat KL Sentral.tak apa aku fikir try dulu. then lepas call terus jadi bijak pergi google pasal syarikat neh konon-konon nak studylah sebelum pergi interview esok.aku macam confident company ni tak macam Titan tuh sebab bila google je macam banyak jugaklah keluar nama company yang start dengan GC.eh okay nama this company GC SDN BHD.tengok-tengok ada GC Motorlah,GC Energylah tapi tak ada pulak GC Sdn Bhd.tapi then ada link-link pasal GC Sdn Bhd ni.semuanya link ke blog.aku dah fikir cisss mesti sama dengan Titan jugak neh.dah ah tak ada official webiste lepas tu link-link yg ada semua ke blog.aku bukaklah jugak dan baca blog-blog dorang dan hasilnya memang terperanjat beruk aku.okay aku tak ada beruk,aku je yang terperanjat.

2x5 jugak dengan Titan this company.PENIPU GHOPERNYA!nasib baiklah aku tak pergi lagi interview tuh.nasib baik esok.hengat aku nak pergi ke esok?dah terbongkar kebenaran sumpah ah aku tak pergi.sebagai bukti sebab aku kan CSI,muahahaha aku bagi link-link blog mangsa company hampagas neh.


mangsa A

mangsa B

mangsa C


semua mereka kat atas dah jadi mangsa jadi aku rasa bersyukur sangat aku belum jadi mangsa.nyaris je tapi belum lagi.mungkin Allah lindungi dan pelihara aku dari ditipu.2kali perkara macam ni berlaku aku dah jadi serik nak apply kerja melalui surat khabar.aku jadi fikir dah ah habis kredit aku call company lepas tuh tipu aku pulak!aku pun dah malas tapi aku nak kerja.macam mana sekarang neh?geram betullah.baru aku semangat nak pergi interview bagai.

bila fikir balik,aku ni bernasib baik diselamatkan Allah ataupun memang aku ni spesis yang bijak pandai konon macam CSI?muahahahaha.jobless lagilah aku.dah bye!

7 heart said:

Anonymous said...

ada 2 advert kt The Star yg lbey kurg sama iklan dia, offer:
Admin Exec/Officers (RM 2,300-3,000)
Admin Asstant (RM 1,800-2,200)
Satu mmg GCSB and satu lg Titan Benchmark Sdn Bhd.(ofis kt Amcorp Tower,PJ)

Saya dh pergi 1st interview kat Titan & mmg rasa pelik. Few days trus dpt call ckp ive been selected as staff.Dsuruh dtg kerje utk bg briefing. After balik 1st day, google and tjumpa link2 blog ni and mmg sama experience mcm yg dorg cte. Pergerakan ktorg diawasi n xde waktu yg dorg xde skali ngn kite. G lunch pun ajak g sama n xde pun ckp psl waktu solat cmna pdhal "si manager" nye bertudung n b'perwatakan baik. Waktu balik mmg dorg x bg balik skali ngn yg lain,dorg lepaskan sorg2 secara asing.(x ke pelik??)

Tq guys for informing in ur blogs.

-mangsa terbaru-

aRu'waidiyyah on June 9, 2011 at 5:46 PM said...

baca experience sy plak!! http://aruwaidiyyah.blogspot.com/2011/06/dont-talk-to-stranger.html

Anonymous said...

Salam. Saya patutnya pegi interview kat Titan esok. Nasib baik la dah baca entry ni.

Anonymous said...

salam... ape yg awk lalui sama mcm saya...sy bru pegi td briefing kat titan bechmark sdn bhd.. n terasa sgt pelik... bila dia cuba mengayat yg jgn pecaya ada benda2 dlm internet n dia kata yg internet ni byk keburukan dimana suka menjatuhkn company ... sy pun rasa pelik n balik rumah hari ni sy trus google and YUP...dpt dh jawapan nye... dan pasal solat sy tunggu utk break solat tp...pelik gak dia skit pun x soalkan pasal solat.. padahal majoriti dlm ofis tu semua nye melayu perempuan dan bertudung...haih..dr situ dh boleh nmpk...kan.. alhamdulillah Allah swt buka mata sy supaya xbuta dgn janji manis gaji lumayan diaorg..

Hati2 la dgn mereka ini... sebelum telambat...

Anonymous said...

Sy pn dh interview hr tu di titan.. esknya sy dpt offer kerja dsitu dan sy terima.. dia suh msuk hr slasa 13hb.. ptgnya dia tlefn blk suh msuk 15hb.. pd 14hb, hati sy trgerak nk slidik company ni company ape.. kmudian jumpala semua blog2 ni.. pd 15hb manager dia tlefon sy, tanya ape crita xdtg??? sy pn tanyalh dia, ni company forex kn? brani2 ak tanya.. dia ckp dia cuma servicing company je..sy pn ckp xberminat lg.. dia pn ckp u bc kt internet yg bkn2,xpela u dh xbrminat..
sy dh tau dulu lg forex tu haram..tp xtau plak titan ni wt forex sbb dia bgtau wt financial n servicing..tp kalau wt service utk customer tahu tntang forex,kira haram jugala..

Anonymous said...

Korang ni sume cpt sgt percaya internet..ak pnh keje kt c2..ak brenti pon sbb trpksa..mmgla titan benchmark xde website sb die tau akn rmai org akn komen yg ngtive mcm korg ni..ak pnh pgi solat dgn mgr die..diorg xbg blk bramai2 sbb die nk brief pd sape yg ada potensi utk keje kt c2..pnilaian diorg buat mmg bgs..slps smggu diorg tgk n nilai cr keje n prestasi kite die akn hire yg berpotensi je..ms dgn ak sume yg p interview 6org..yg dpt 3 org je..lps smggu sorang xlulus..ak n kwn ak stay..mggu kdua br dpt offer letter..gji die offer lbh lg dpd yg die iklan..lps 2 cubala korg fikir ini registered compny dh tntu ada kt ssm n klau la cmpny ni tipu..kompom custmr akn repot kt kpdnk atau polis..n klau korg nk tau lbh lnjt korg layari website ni www.gpnz.co..ni official website die..korg blh contact tnye diorg..tp cmpny ni kt new zealnd la..sbb titan benchmark ni subcompny new zealnd ni..skrg ni pon ak nk kol blk mgr ak..nk mintak keje blk..klau korg nk tau forex xharam sbb die dr sumber yg halal..yg korg p mlancong n p blaja smpai UK bgai 2..dr cr cmtula sumber dt die..lg plak cmpny ni ada akad..mcm bpk korg nk byr zakat fitrah 2..asb btl hrm sbb mna ada akad..kaji dlu sblm buat kptsn ye..kdg2 org ni xsuke tgk org brjaya..tmbh2 dr illegal cmpny..renung2kn

Anonymous said...

Duit aku 25k lesap.. Titan ni la kebas.. aku cari takde pun kampeni ni. naik pj tower takde.. naik amcorp tower pun takde.. call ejen forex tak berjawab.. tukar nombo yg sesetengah tu. bak sini alamat. aku nak pegi tuntut duit aku.. cibai... janji pulangan lumayan.. modal selamat... haram takde...

 

what my heart want to say Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei